پنجره های کامپوزیت

امروزه پیشرفت فناوری و تکنولوژی این امکان را فراهم نموده تا با بهره گیری از امکانات جدید و مصالح ، متریال های مدرنی تولید شوند که در صنعت ساخت و ساز کاربرد داشته باشند. به دلیل کمبود منابع طبیعی و سوخت های فسیلی بشر ناگزیر به استفاده از مواد مصنوعی است. البته استفاده از این مواد تا حدی مجاز است که به محیط زیست آسیب وارد نکند. از جمله مصالح طبیعی می توان به چوب و آهن اشاره نمود که امروزه کامپوزیت ها جایگزین آنها شده اند. کامپوزیت ها در مقایسه با مصالح طبیعی قابلیت ها و ویژگی های منحصر بفردی دارند که آنها را متمایز نموده است. امروزه مواد کامپوزیتی در صنعت ساخت و ساز کاربرد فراوانی دارند و به دلیل مقاومت بالای خود طول عمر سازه را افزایش می دهند.

کامپوزیت از ترکیب دو یا چند ماده با یکدیگر بدست می آید به نحوی که مواد به کار رفته در کامپوزیت از نظر شیمیایی مجزا و غیر محلول هستند و در یکدیگر حل نمی شوند. در واقع کامپوزیت ماده ای متشکل از متریال هایی است که از نظر فرم و ترکیب متفاوت بوده و اجزاء سازنده آنها با یکدیگر واکنش شیمیایی نداده و ساختار خود را حفظ می کنند. کامپوزیت در ساخت سقف کاذب, درب و پنجره, نماکاری ساختمان, پارتیشن بندی, پوشش بام منزل و … کاربرد دارد. از رایج ترین موارد کاربرد کامپوزیت در ساختمان سازی می توان به استفاده از آن در نماکاری و زیباسازی بنا اشاره نمود. علاوه بر آن قیمت کامپوزیت ها در مقایسه با مصالح طبیعی پایین تر بوده و استفاده از آنها در پروژه های ساختمانی هزینه کمتری در بر خواهد داشت.

سازه های ساختمانی ممکن است به دلیل پایین بودن کیفیت مصالح و یا عمر طولانی تحت تاثیر عوامل محیطی یا مکانیکی قرار گرفته و با گذشت زمان فرسوده شوند. هر چند با استفاده از روش های سنتی می توان آنها را مرمت نمود اما انجام این کار مشکلاتی را نیز در بر خواهد داشت, به همین دلیل امروزه در ساختمان سازی سعی می شود از مواد کامپوزیتی استفاده شود تا مقاومت مکانیکی سازه بالا رفته و طول عمر بنا افزایش یابد.هزینه از جمله پارامترهایی است که همواره در فعالیت های اقتصادی مورد توجه و ارزیابی قرار می گیرد. با توجه به افزایش قیمت مصالح ساختمانی, امروزه استفاده از مواد کامپوزیتی در صنعت ساخت و ساز رواج یافته زیرا این مواد از نظر اقتصادی مقرون بصرفه تر بوده و مقاومت بالاتری دارند. استفاده از کامپوزیت های ساختمانی مقدار سطوحی که نیازمند پوشش و آبکاری هستند را کاهش می دهد و به دلیل وزن بسیار سبک خود امکان ساخت اتاق های بدون ستون را فراهم می کند. کامپوزیت های ساختمانی هزینه مورد نیاز برای تکمیل پروژه ساختمانی و مدت زمان ساخت را نیز کاهش می دهند. علاوه بر آن با استفاده از آنها امکان ساخت ستون های ظریف, پل ها و دهنه های طولانی نیز وجود دارد.


مزایا :

کامپوزیت های ساختمانی دارای مزایای منحصر بفردی هستند که آنها را از سایر مصالح متمایز کرده است. از ویژگی های این کامپوزیت ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • وزن کامپوزیت نسبت به سایر مصالح سبک تر است و به همین دلیل هزینه های پروژه ساختمانی تا حد زیادی کاهش می یابد. علاوه بر آن ایمنی آنها در برابر زلزله بالا می باشد.
  • کامپوزیت در برابر رطوبت و خوردگی مقاومت بسیار بالایی دارد و نگهداری و تعمیر آن هزینه چندانی در بر نخواهد داشت.
  • مقاومت این مصالح در برابر شرایط متغیر زیست محیطی و مواد شیمیایی بالا است.
  • مقاومت مکانیکی کامپوزیت با وجود وزن سبک آن بالا بوده و قابلیت جذب انواع ضربه و فشار را دارد.
  • این مصالح دارای قابلیت انعطاف پذیری و فرم دهی بسیار بالایی هستند و با هزینه های اندک می توان آنها را در اشکال مختلف قالب گیری کرد. این ویژگی کامپوزیت باعث شده از آن در ساخت لوازم بهداشتی ساختمانی از جمله سینک, وان و … استفاده شود.

پنجره های کامپوزیت ( ترکیبی)

در مقایسه با دیگر مصالح ساختمانی کامپوزیت ها که محصول فرآیندهای شیمیایی هستند، انتخاب های نو و تازه ای خواهند بود. ساخت قاب های پنجره ها نیز از پیشرفت تکنولوژی در این عرصه بی بهره نمانده است. در اینجا به نمونه ای از این مصالح ترکیبی شیمیای اشاره خواهیم کرد. امروزه این کامپوزیت ها با روکش چوب نیز در بازار ارائه می شوند.

پنجره های upvc 

پنجره های فایبر گلاس 

[hfe_template id='1219']